martes, 20 de noviembre de 2012

ARRAUTZA FLANA


Gure 6. mailako ikasleek arrautza flanaren errezeta landu  zuten aurreko astean.  Batzuk arazo txiki batzuk izan zituzten egiterakoan aste bukaeran, baina azkenean flana goxo-goxoa zegoen. Hemen uzten dizuegu errezeta, ea sukaldatzera animatzen zareten.
   
Arrautza flana                  

Osagaiak

5 arrautza

Esne kondentsatua (250 gramoko pote bat)

Esnea (esne kondentsatu potearen

          neurriarekin: 2 pote eta erdi)

Azukre 10 koilarakada

Nola egin?

Azukrea flan-ontzi batean jarri eta urtu ezazu karamelua egiteko. Behin eginda, gorde.

Bol batean arrautzak, esne kondentsatua eta esnea nahastu. Irabiagailuarekin nahastu eta karamelua egin duzun flan-ontzian sartu.

Flan-ontzia itxi, presio-eltze batean sartu eta marian berotu. Lurruna hasten denean, suan 2 minutu eduki eta baztertu.

Presio-eltzea hozten denean, ireki, flan-ontzia atera eta flana plater batean irauli.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.